Logo letter
Betonske zardinjere - ukras svakog dvorista
almost 6 years ago
betonske-zardinjere-01

Betonske žardinjere su prekrasan dodatak vanjskom okruženju svake kuće. Dvorište, vrt ili terasa su naprosto neodoljivi kada su ukrašeni ovakvim žardinjerama prepunima različitih biljaka.
Žardinjere od betona nisu novi tržišni hit. One su se koristile za ukrašavanje doma još u dalekim prošlim vremenima.
Ipak, s vremenom njihovi oblici i dizajn su se usavršavali te su danas one gotovo pa prava umjetnička djela.

 

Izgled i vrste betonskih žardinjera

 

Tržište betonskih žardinjera je toliko uznapredovalo da je prava muka odlučiti se za najbolju i najljepšu žardinjeru. One nisu više samo običan proizvod od betona izrađen pomoću unikatnog jednostavnog kalupa. One su puno više.

Proizvođači i dizajneri betonskih žardinjera usavršili su proizvodnju ovih posuda, tako da one više nisu samo funkcionalni predmeti kojima je svrha da u sebi održavaju lijep i atraktivan cvijet. One se danas izrađuju s ciljem da se ističu i privlače poglede do te mjere da je sadržaj koji čuvaju u sebi gotovo pa u drugom planu.
Betonske žardinjere modernog doba razlikuju se po veličinama, oblicima, teksturama, bojama pa i po materijalima kojima je beton dodatno obogaćen.

 

Izbor prikladne žardinjere

 


U moru različitih vrsta žardinjera teško je odabrati onu idealnu. No, izbor se u najčešćem slučaju ipak mora suziti i to po određenim kriterijima.
Naime, ako raspolažete s malo prostora u koji želite smjestiti nekoliko žardinjera, trebali bi se odlučiti za one manjih dimenzija.
Ako pak želite postići atraktivnost prostora, žardinjere većih dimenzija su kao stvorene za to.
Veličina žardinjere također ovisi o tome koja joj je namjena, odnosno kakvu biljku u nju namjeravate posaditi.
Nadalje, oblik i boju birajte u skladu s eksterijerom, odnosno okolišom u koji će ona biti postavljena. U minimalistički dizajniran eksterijer savršeno će pristajati i takva žardinjera. S druge strane, ako je vaš prostor, tradicionalan, tada su i takvi modeli prikladniji. U veseo, pomalo kičast prostor najbolje će se uklopiti bogate i maštovito dizajnirane žardinjere.
No, betonske žardinjere nisu namijenjene isključivo za interijer – one se itekako lijepo mogu uklopiti i u veće unutarnje prostore, pri čemu se također biraju prema gore navedenim kriterijima.

 

Znate li, da se mogu stolne lampe izraditi od gotovo bilo kojeg materijala. Više o tome u našem najnovijem članku.

Posted in:Dom
Read Further
15/11/2018
Lice je jedan od dijelova tijela na kojemu se znakovi starenja mogu primijetiti prvi – sitne bore na licu mogu se primijetiti već u ranim dvadesetima.
11/07/2018
Složit ćete se, krovna kutija je jedan od vrlo praktičnih dodataka koje je automobilska industrija lansirala na tržište. To i ne čudi jer bilo je pitanje vremena kada će dizajneri