Logo letter
Kljucni dio plinskih rostilja
about 6 years ago

 

Roštiljanje s najmilijima je iskustvo koje se pamti danima, no ne radi se tu samo o pukom roštilju. Tu se radi o zbližavanju ljudi, o međuljudskim odnosima i o međusobnoj ljubavi. Kažu da ljubav najbolje ulazi kroz usta, pa svaki zalogaj mirišljavog roštilja s onima koje volimo ostaje duboko urezan u sjećanje i pamti se mnogo, mnogo godina.

 

 

Plinski roštilji

 

Danas na tržištu imamo tri kategorije roštilja ugljene, plinske i električne. Plinski roštilji su veoma pogodni i kompaktni iz nekoliko razloga. Za početak za razliku od električnih nije im potreban izvor struje tako da ih možemo prenijeti gotovo gdje hoćemo, slično kao i ugljene.

Ipak, s druge strane nije im potreban ugalj i dugo vrijeme zagrijavanja kao kod ugljenih roštilja. Dakle dobivamo brzinu električnog i kompaktnost ugljenog roštilja u ruhu plinskog. Ovdje su definitivno najzaslužniji plinski plamenici koji munjevitom brzinom mogu zagrijati površinu roštilja.

 

Ispravnost i čuvanje

 

Kako se radi o lako zapaljivoj materiji, plin se treba jako pažljivo koristiti i čuvati. Ipak, ako je sve ispravno i ako se roštilj, plamenici i boce redovno održavaju onda nećete imati apsolutno nikakvih problema. Ispravnost boce i roštilja se veoma brzo provjeri, no problem nekada zaista znaju stvarati plamenici.

Ako su jednostavno previše korišteni i potrošeni, plinske plamenike je jednostavno potrebno zamijeniti. Danas na tržištu možemo pronaći razne, pa čak i tipske plamenike za određene modele plinskih roštilja. Ako ćete već kupovati novi plamenik i njim zamijeniti stari onda je najbolje da uzmete onaj koji je po karakteristikama približno jednak prethodnom.

 

 

Nabavka i namjena

 

Ako ipak ne posjedujete plinski roštilj, onda bi moglo biti i krajnje vrijeme da nabavite jedan. Razmislite smo o tome koliko vremena tako štedite, ali i novca. Plin je znatno jeftiniji i od struje i od ugljena, koji dodatno troši i vrijeme, a znate kako kažu vrijeme je novac.

Odaberite lijep plinski roštilj, s dobrim plamenikom, odgovarajuće veličine. Vi kasnije nećete imati apsolutno nikakvih problema, a uz redovno održavanje i čuvanje roštilja on će dugo ostati kao da je tek kupljen u prodavnici. Ipak, svemu dođe kraj, znajte da i roštilj nekada treba zamijeniti novim.

 

Uz roštilj jako lijepo idu iz betonske žardinjere.

Posted in:
Read Further
15/11/2018
Lice je jedan od dijelova tijela na kojemu se znakovi starenja mogu primijetiti prvi – sitne bore na licu mogu se primijetiti već u ranim dvadesetima.
11/07/2018
Složit ćete se, krovna kutija je jedan od vrlo praktičnih dodataka koje je automobilska industrija lansirala na tržište. To i ne čudi jer bilo je pitanje vremena kada će dizajneri