Logo letter
Podovi vaseg automobila jesu vazni
about 6 years ago
alfombrillas-de-goma3

 

Enterijer automobila je jedna često zanemarena, a ipak bitna stvar. Iako on u glavnom zavisi od presvlaka na sjedištima i volanu, od kože na prednjem i zadnjem dijelu automobila, kao i neke dodatne, a često nepotrebne elektronike, u igri su tu i jedne još zanemarenije stvari, o kojima ćemo danas pričati.

 

Bitni za podove

 

Već  možete pogoditi, ovdje su u putanju auto tepisi. Bilo da vozite terenac, smart ili limuzinu tepisi su prisutni u svima automobilima. Postoje dvije vrste auto tepiha – tekstilni i gumeni. Tekstilni auto tepisi su pogodni za nešto otmjenija auta, limuzine, a nekada i terence. Gumeni tepisi su karakteristični za auta koja u glavnom saobraćaju po ruralnim područjima.

 

Tekstilni tepisi

 

Kao što smo već rekli ovakvi tepisi daju određenu dozu „ozbiljnosti“ automobilu. Idealni su za zimske uvjete jer pružaju mnogo bolju izolaciju i mnogo bolje zadržavaju toplotu, nego gumeni tepisi. Mana im je ta što se veoma lako isprljaju, pa čak i trajno unište.

Tekstilne auto tepihe nabavljate tipski za vaše vozilo i obično su nešto skuplji nego gumeni auto tepisi. Obično imaju kraći životni vijek, te kada se sve uzme u obzir mogu izaći višestruko više para, jer su tu i održavanje, manji životni period i veća cijena.

 

 

Gumeni tepisi

 

Ovakvi tepisi su idealni ako se vozite na ruralnom području, punom blata, kiše i ostalih stvari koje bi poslije nekoliko vožnji trajno uništili tekstilne tepihe. Gumeni tepisi su odlični kada je čišćenje u pitanju, lako se peru i suše, a imaju dosta duži životni period. Kada na sve to dodamo i manju cijenu, jasno nam je da i ovakvi tepisi imaju svoje kupce.

 

 

Potrebna promjena

 

Ako vidite da su auto tepisi u vašem automobilu dotrajali znajte da je vrijeme da kupite nove. Kako ste već navikli na one stare i dotrajale, novi tepisi će prosto zablistati i vaš auto podmladiti. Bez obzira hoćete li kupiti tekstilni ili gumeni tepih ova promjena će sigurno donijeti dosta svježine u automobil.

Naravno, nemojte ih zaboraviti prati i održavati. Redovnim održavanjem produžavate život samih tepiha i tako zapravo štedite nešto novca. Ako su bitni u domu bitni su i u automobilu!

Posted in:
Read Further
15/11/2018
Lice je jedan od dijelova tijela na kojemu se znakovi starenja mogu primijetiti prvi – sitne bore na licu mogu se primijetiti već u ranim dvadesetima.
11/07/2018
Složit ćete se, krovna kutija je jedan od vrlo praktičnih dodataka koje je automobilska industrija lansirala na tržište. To i ne čudi jer bilo je pitanje vremena kada će dizajneri