Logo letter
Stolne lampe razlicitih stilova i materijala
about 5 years ago
stolne-lampe-3

Stolne lampe jedna su od najjednostavnijih rasvjetnih tijela koji čine veliku razliku u vašem prostoru. U većini slučajeva, ne zahtijevaju velika ulaganja niti posebnu ugradnju, ali svojim oblicima i veličinama pružaju velik izbor u kojem možete pronaći ono što je potrebno da vaš dom ili poslovni prostor zablista toplinom i stilom.

 

 

Upravo zbog svoje jednostavnosti i niske cijene, u trgovina se može pronaći vrlo veliki izbor najrazličitijih modela. Pa će čak i oni najizbirljiviji pronaći nešto za sebe.

 

Raznovrsnost materijala izrade i stilova

 

Stolne lampe mogu se izraditi od gotovo bilo kojeg materijala. Od onih tradicionalnih, koji uključuju drvo ili keramiku, do modernijih materijala koji predstavljaju i notu umjetnosti, a to su različiti reciklirani materijali, čepovi plastičnih boca ili nešto slično. Važno je spomenuti i staklo, metal ili kombinaciju više materijala čija kombinacija čini prava umjetnička djela, a ne samo stolnu lampu.

 

Mnogi bi pri tome napomenuli da je važno takve stolne lampe dobro ukomponirati u željeni prostor, odnosno da drvenu stolnu lampu stavimo u prostor u kojemu kao materijal izrade prevladava drvo. Ali danas se trend miče od takvih ograničavajućih stavova te se brišu različita pravila. Bitno je odabrati stolnu lampu koja nam se sviđa i koja predstavlja nas, s time da greške zapravo ni ne postoje. Stilovi stolnih lampi danas se teško definiraju, a ponuda je raznolika. Osim u materijalu izrade, stolne lampe razlikuju se i po cijeni, veličini i slično. Velik izbor otežava odabir one stolne lampe koja odgovara vašem životnom stilu, ali bitno je odabrati ono što se sviđa vama i nećete pogriješiti. Isto tako, stolne lampe mogu se podijeliti po periodu iz kojega dolaze, odnosno, period koji predstavljaju. Razlikujemo moderan, prijalazan i tradicionalan stil. Veliki čimbenik kada su stolne lampe u pitanju je i da li nose ime nekog popularnog dizajnera i po određenoj temi koju predstavljaju.

 

Stolna lampa u vašem domu

 

Stolne lampe namijenjene su za korištenje na ravnim i stabilnim površinama, što je očito iz njihovog imena. Svojom su visinom malene te kako bi bile učinkovite potrebno je staviti ih na ravno i povišeno mjesto. Osim za direktno osvjetljenje prilikom rada ili čitanja, one su praktičan detalj u životnom prostoru koji stvara ugodnu atmosferu i prepoznatljiv stil.

 

 

Prilikom odabira uzmite u obzir da je mjesto gdje ih želite staviti prikladno i sigurno kako bi unaprijedili vaš dom u pogledu praktičnosti i ljepote.

 

Krovna kutija može biti lijep ukras vašeg automobila. Više o njima u članku.

Posted in:Dom
Read Further
15/11/2018
Lice je jedan od dijelova tijela na kojemu se znakovi starenja mogu primijetiti prvi – sitne bore na licu mogu se primijetiti već u ranim dvadesetima.
11/07/2018
Složit ćete se, krovna kutija je jedan od vrlo praktičnih dodataka koje je automobilska industrija lansirala na tržište. To i ne čudi jer bilo je pitanje vremena kada će dizajneri